Twitter Uygulamalarına İzin Verirken Dikkat!


Eğer bir retweet yapma uygulaması veya herhangi bir uygulama kullanıyorsanız, aşağıda anlatacağım konuya çok dikkat etmeniz gerekir. Aksi halde twitter hesabınıza artık erişemeyebilirsiniz.

İşte bir örnek;

Yukarda gördüğünüz üzere, twitterın uygulama ekranının birebir kopyasını yapmaya çalışmış,  ama pek başarılı olamamış .  Eğer buraya kullanıcı adı ve parola girerseniz bu direk bahsi geçen sitedeki kişilerin eline geçicektir. Peki orjinali nasıl mı olmalı ?

 

Gördüğünüz gibi sizi direk twitter api sayfasına yönlendiriyor.  Bu tür tuzaklar sadece twitter değil facebook, youtube, instagram gibi sosyal ağların tümünde uygulanıyor.

 

Twitterda uygulama nasıl kaldırılır ?

  • Twitter’a giriş yaptıktan sonra arama aracının sağ tarafındaki “Araçlar” menüsüne tıkla
  • Açılan menüden “Ayarlar
  • Sol taraftan “Uygulamalar
  • Kaldırmak istediğin uygulamanın karşısındaki “Erişimi Kaldır” seçeğine tıkla bu kadar

Pek çoğumuzun başına bela olan sürekli spam reklam tweeti atıp, başkalarının saçma sapan gönderilerini retweetleyen ve faworilere ekleyen spam uygulamalar olmuştur.

Tabiki bu tür uygulamalar, biz uygulamaya izin vermediğimiz taktirde bizim adımıza gönderi yapamaz. Fakat bir de izin verdik mi artık basarlar reklam tweetlerini eklerler faworilere başkalarının gönderilerini sürekli adımıza paylaşırlar.

İşte bu noktada söz konusu spam uygulamadan yada uygulamalardan kurtulma gereksinimi duyarız.
Fakat hangi uygulamanın hangi paylaşımları yaptığını görmemiz mümkün degildir, yani toplam adımıza 20 spam paylaşım hareketi yapılmışsa, bu 20 paylaşımı hangi uygulamanın paylaştığını, yada hepsini bir uygulamanın mı, bir kaç uygulamanın mı yaptığı twitterda her zaman bir muamma olarak kalır.

 

Yorum

Önerilen Başlıklar